Huolimatta Euroopan ikävistä uutisista ja niitä seuranneista lieveilmiöistä kulunut vuosi 2022 oli Lahti Precisionin osalta erinomainen ja ylitimme monet tavoitteemme. Kiitos tästä kuuluu lähes sadalle asiantuntijallemme, lukuisille yhteistyökumppaneillemme ja tietenkin asiakkaillemme, joille olemme saamamme palautteen perusteella kyenneet antamaan mitattavaa lisäarvoa heidän liiketoiminnoissaan.

Muun muassa Euroopan energiatuotannon murros tulee osaltaan kiihdyttämään vihreää siirtymää markkina-alueellamme lähivuosina. Monissa alan teollisissa prosesseissa täsmällisellä punnituksella on hyvin olennainen rooli ja teemmekin parhaamme ollaksemme auttamassa asiakkaitamme näiden nousevien teollisuudenalojen kehityksessä. Vaikka Lahti Precisionin tarjoama teollisen punnituksen saralla on laaja, suhteessa merkittävin osuus teollisen punnituksen tuotekehityspanostuksistamme kohdistuu nimenomaan näiden uusien teollisuudenalojen teknologisia tarpeita palveleviin ratkaisuihin.

Tiedostusvälineissä ja poliitikkojen puheissa palataan säännöllisesti Suomen, ja muidenkin länsimaiden vähitellen kehittyvään työvoimapulaan. Onneksemme olemme kyenneet Lahti Precisionissa pitämään yhtiön houkuttelevuuden ja kehittämisen flown siinä määrin hyvällä tasolla, että olemme onnistuneet rekrytoimaan melkoisen joukon uuttaa henkilöstöä viime vuosina ja nämä ovat myös pysyneet meillä mukavasti.

Osaavan henkilöstön saatavuus, työn mielekkyys ja kohonneet henkilöstökustannukset lisäävät asiakastoimialoillamme tarvetta prosessien ja työmenetelmien digitalisoimiseksi. Tähän tarpeeseen yksi vastaus on lajissaan markkinoiden kehittynein digitaalinen mScales-punnituspalvelu, jonka avulla asiakkaamme ovat mm. voineet vapauttaa tärkeää henkilöstään mielekkäämpiin ja tuottavampiin tehtäviin. Panostukset tälle osa-alueelle tulevat jatkumaan aktiivisena niin tuotekehityksessä kuin myynnillisessä mielessä.

Vuosi 2023 tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen. Lahti Precision ammattilaisineen on siinä suhteessa kiitollisessa asemassa, että pääsemme näkemään suunnittelupöydiltä aina kentälle saakka syvän läpileikkauksen hyvin erilaisten yritysten tekemisestä. Pääsemme myös auttamaan näissä yhtiöissä työskentelevien ihmisten tavoitteiden saavuttamisessa omalta osaltamme.

Toivomme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme onnea ja menestystä uudelle vuodelle 2023!

Juho Koskinen, toimitusjohtaja